Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ. Τι άλλαξε κε Δήμαρχε..;

Πριν από 3 μήνες, όταν η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου μας παρακαλούσε την REDS AE να επιχορηγήσει τις εκδηλώσεις του Πνευματικού Κέντρου, η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ με Δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε στις 23/09/2008 στην ιστοσελίδα μας (http://pallini-perivallon.blogspot.com/2008/09/reds.html) και το οποίο ο ελεγχόμενος τοπικός τύπος δεν δημοσίευσε, κατέδειξε ξεκάθαρα την αλλαγή της στάσης της Δημοτικής Αρχής απέναντι στην ιδιοκτήτρια εταιρία του κτήματος Καμπά.
Στις 15/12/2008 σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία ανακοινώθηκε στους Δημοτικούς Συμβούλους λίγες ώρες πριν ώστε να μην υπάρξει οποιαδήποτε κινητοποίηση των Πολιτών της πόλης μας, ο κος Δήμαρχος, καλά προετοιμασμένος, παρουσίασε τις, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, εναλλακτικές προτάσεις για το εμπορικό κέντρο που παρουσίασε σε πρόσφατη (δεύτερη) συνάντησή του με τους εκπροσώπους της REDS και ανώτατων στελεχών του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας.
Αλήθεια κε Δήμαρχε η συγκεκριμένη πρόταση ήταν πρόταση δική σας ή είναι η εναλλακτική πρόταση της REDS προκειμένου να ξεπεράσει το σκόπελο του Δημοτικού και Νομαρχιακού Συμβουλίου; Άλλωστε εδώ και 8 περίπου μήνες γνωρίζουμε από στελέχη της REDS ότι το αρχικό σχέδιο της ήταν ένας μπούσουλας και ότι τόσο το μέγεθος της επένδυσης όσο και η τοποθεσία των επιμέρους κτιρίων δεν είναι η τελική και άλλα πολλά τα οποία θα τα παρουσιάσουμε στη συνέχεια. Άλλωστε η μείωση της καλυπτόμενης επιφάνειας από 112.000 τ.μ. σε 88.000 τ.μ. αφορά την αφαίρεση από το σχέδιο 4 Super Market, στην ουσία δηλαδή δεν επηρεάζει το καθεαυτό προβλεπόμενο Εμπορικό και Ψυχαγωγικό Κέντρο, άρα είναι δώρο χωρίς ουσία.
Δηλαδή το ΟΜΟΦΩΝΟ ΟΧΙ του Δημοτικού & Νομαρχιακού Συμβουλίου πριν από 14 περίπου μήνες, έγινε πλειοψηφικό ΝΑΙ μεν αλλά..!
Ας μην ξεχνάμε κε Δήμαρχε επί Δημαρχίας σας:
• Οι αμπελώνες στα κτήματα του Καμπά μπαζώθηκαν και έτσι μια από τις ποιο εύφορες περιοχές των Μεσογείων χαρακτηρίστηκε αργότερα ΑΓΟΝΗ ΓΗ !
• Έγιναν όλες οι υποδομές (στάση Μετρό-Προαστιακού, 6 είσοδοι για την Αττική Οδό όταν η Παλλήνη – η Πρωτεύουσα έχει μόνο 3 εισόδους) για να υλοποιηθεί το σχέδιο της REDS (τόσο εσείς κε Δήμαρχε όσο και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή επί 10 χρόνια δεν κάνατε απολύτως τίποτα για να αλλάξετε τα δεδομένα για την πόλη μας, μόνο λόγια και «κούφιες ντουφεκιες»).
• Με την σύμφωνη γνώμη της REDS είχατε κάνει ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ το κτήμα Καμπά και καίγατε σκουπίδια επικίνδυνα για την υγεία των κατοίκων της πόλης μας, προκειμένου να αγανακτήσει ο κόσμος και να δεχθεί οτιδήποτε άλλο αρκεί να πάψει να είναι σκουπιδότοπος!
Μέχρι σήμερα κε Δήμαρχε δεν κάνατε ούτε μια ενέργεια προκειμένου η REDS να λάβει όλα τα μέτρα για να προστατέψει από την κατάρρευση :
1. Την ΒΙΛΑ ΚΑΜΠΑ, ενώ αφήσατε να γκρεμίσει τους στάβλους για να κατασκευάσει βίλες
2. Το σταθμαρχείο, που ήδη αρχίζει να καταρρέει
Έτσι θέλετε, όπως είπατε στην παρουσίασή σας στο Δημοτικό Συμβούλιο, «να προστατέψετε τον παραδοσιακό ιστό της πόλης μας»;
Ο κος Δήμαρχος ανέφερε στην παρουσίασή του «ότι η Δημοτική Αρχή θέλει να διασφαλίσει την ποιότητα ζωής των παιδιών της πόλης μας» !
• Κτίζοντας ένα Εμπορικό Κέντρο τερατούργημα αντί των 112.000 τ.μ. «μόνο» των 88.000 τ.μ. δηλαδή 2 φορές το The Mall στο Μαρούσι (αντί για 3 φορές) θα λυθεί το πρόβλημα της Κάντζας; Αλήθεια κε Δήμαρχε το έχετε επισκεφτεί Σαββατοκύριακα ή σε γιορτές; Αν και έχει πολλαπλές δυνατότητες πρόσβασης εν τούτοις σε ακτίνα τουλάχιστον 2χλμ. γίνεται το αδιαχώρητο από ακινητοποιημένα αυτοκίνητα με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις για τους περίοικους (αύξηση των καρκινογόνων αιωρούμενων μικροσωματιδίων και λοιπών ρύπων, ηχορύπανση, κ.α.) με αποτέλεσμα την περιβαλλοντική υποβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.
• Γνωρίζετε κε Δήμαρχε ότι γύρω από το κτήμα Καμπά φοιτούν καθημερινά περίπου 1200-1500 παιδιά ή δεν σας ενδιαφέρει; Μπορείτε να υπολογίσετε τις ποσότητες του καρκινογόνου βενζολίου, από τα χιλιάδες αυτοκίνητα καθημερινά, που θα αναπνέουν καθ’όλη τη διάρκεια των μαθημάτων τους μέσα και έξω από τις αίθουσες διδασκαλίας;
• Για να λειτουργήσει μια καφετέρια ή άλλου υγειονομικού ενδιαφέροντος επαγγελματική στέγη δίπλα σε σχολεία θα πρέπει να τηρεί πολλαπλές προϋποθέσεις (τουλάχιστον 50 μ. απόσταση), στην περίπτωση αυτή δίπλα στα σχολεία μας θα λειτουργήσουν δεκάδες απαγορευτικοί πειρασμοί (καφετέριες, κινηματογράφοι, μποουλινγκ & σφαιριστήρια, internetcafe, και άλλα πολλά). Αλήθεια κε Δήμαρχε τι απόφαση θα πάρετε σχετικά με αυτό το θέμα; Αυτή την ποιότητα ζωής ονειρεύεστε εσείς για τα δικά μας παιδιά; Εμείς πάντως ως ψηφοφόροι δεν σας δώσαμε τέτοια εντολή.
• Μπορείτε να μας δώσετε έστω και ένα παράδειγμα, από χώρα της Ε.Ε. όπου έχει γίνει κάτι παρόμοιο, φυσικά και δεν υπάρχει. Και εκεί κε Δήμαρχε υπάρχουν ιδιόκτητες εκτάσεις αλλά εκεί τόσο η Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και η Κεντρική Διοίκηση έχουν ξεκαθαρίσει δεκάδες χρόνια πριν τις χρήσεις γης και δεν λειτουργούν καιροσκοπικά με βάση τα συμφέροντα των ιδιοκτητών. Έχουν όραμα για την πόλη τους γι’ αυτό και τις δικές μας πόλεις τις έχετε όλοι σας κάνει να μοιάζουν με τις υποανάπτυκτες πόλεις της Αφρικής.
• Έχετε σκεφτεί κε Δήμαρχε ότι το «μικρότερο» Εμπορικό Κέντρο θα έχει τις ίδιες καταστροφικές συνέπειες για τα εμπορικά καταστήματα της πόλης μας, ο μαρασμός του Εμπορικού Ιστού της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής (Παλλήνης, Γλυκών Νερών, Γέρακα) θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την Ποιότητα Ζωής στην Πόλη μας (βλέπε σχετική μελέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών για τις αρνητικές συνέπειες στα εμπορικά καταστήματα της πόλης από την λειτουργία μεγάλων Εμπορικών Κέντρων).
• Τέλος θα πρέπει να καταλάβετε κε Δήμαρχε ότι η Ευημερία ενός Λαού και κατά συνέπεια η ποιότητα ΖΩΗΣ δεν βασίζεται στα χαμηλής προστιθέμενης αξίας, για την εθνική μας οικονομία, Εμπορικά Κέντρα αλλά στον παραγωγικό της ιστό.
Ρίχνετε «κούφιες ντουφεκιές» όπως κάνατε και πριν από 18 μήνες με το στρατόπεδο Λάμπρου, αλήθεια τι γίνετε κε Δήμαρχε τόσες φανφάρες πήγαν στον αέρα;
Θα μας εξηγήστε κε Δήμαρχε γιατί πήγατε ΜΟΝΟΣ σας στη 2η συνάντηση στον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Αθήνας, δεν εμπιστευόσαστε κανέναν από το Δημοτικό Συμβούλιο ή συμβαίνει κάτι άλλο που δεν θα πρέπει να το μάθουν και άλλοι;
Εσείς κε Δήμαρχε είχατε κατηγορήσει την μείζονα αντιπολίτευση για την συνάντηση της με τους εκπροσώπους της REDS τώρα τι άλλαξε; Θεωρήσατε ότι η οι επαφές της μείζονος αντιπολίτευσης έκρυβε κάτι, άλλωστε ήταν και περισσότεροι του ενός ή σας χάλαγε τη σούπα;
Θα μας εξηγήστε κε Δήμαρχε γιατί κάλεσαν μόνο του τον Δήμαρχο και δεν κάλεσαν τον Νομάρχη κο Κουρή στην εν λόγω συνάντηση αφού αρμόδια για να γνωμοδοτήσει επί του θέματος είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση;
Κε Δήμαρχε αυτό που σας διακρίνει είναι ότι έχετε μια περιορισμένη ορατότητα για το μέλλον αυτής της πόλης, βλέπετε το δένδρο αλλά ξεχνάτε το δάσος !! Βλέπετε το Εμπορικό Κέντρο αλλά δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να δείτε το μετά. Μαζί με το Εμπορικό Κέντρο θα φυτρώσουν, σε αγροκτήματα εκατέρωθεν της Αττικής Οδού, κάθε είδους πολυκαταστήματα (βλέπε τι συμβαίνει στο The Mall), πιθανόν να γίνουν,
• το παράνομο μέχρι σήμερα, ιδιωτικό Νοσοκομείο (ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΘΗΝΩΝ Ι 1000 κλινών),
• το Διοικητικό Κέντρο της ΔΕΗ,
• να κτιστεί το κτήμα Μάτσα
• να κτιστεί το Στρατόπεδο Λάμπρου
• να υλοποιήσει το Ελληνοαμερικάνικο Κολέγιο στην Κάντζα επενδυτικό της σχέδιο με καταστροφή μέρος του υπάρχοντος δάσους. Για το οποίο εθελοτυφλείτε αν και έχετε ενημερωθεί για την υπόθεση εδώ και 6 μήνες και παρά τα πρόστιμα που έχει επιβάλλει ο κος Νομάρχης, εσείς κε Δήμαρχε αν και είναι εντός των Διοικητικών σας Ορίων ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΤΕ. ΓΙΑΤΙ;
Ας μην ξεχνάμε ότι ζούμε σε μια χώρα που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των χωρών με την μεγαλύτερη ΔΙΑΦΘΟΡΑ , και κάθε ενέργεια με αδιαφανείς διαδικασίες βάζει σε υποψίες ακόμη και τον ποιο καλοπροαίρετο πολίτη...!
Έχουμε την εντύπωση ότι το μεγάλο παιχνίδι και το μεγάλο φαγοπότι αρχίζει. Ο χορός τώρα αρχίζει και αρχίζουν να πέφτουν οι μάσκες των χορευτών.
Τι παιχνίδι παίζεται, σε βάρος της πόλης μας, από τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους και κυρίως αυτούς της πλειοψηφίας που εκλέγονται στην Κάντζα-Αγ. Νικόλαο που δεν άρθρωσαν λέξη για τα τεκταινόμενα στην πόλη μας, αλλά ως άβουλα όντα κούνησαν θετικά το κεφάλι τους στο πρόσταγμα του «άρχοντα».
Διαβάστε την καινούργια έκδοση του ΝΕΟΛΟΓΟΥ και βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματά για το ποιοι είναι οι χορευτές.

ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΛΕΜΕ:

ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΑΡΑΣΜΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗ ΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ (Συνθήκη του Aarchus)

ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΜΕ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΖΩΗΣ

Κε Δήμαρχε η μέχρι σήμερα θητεία σας και η πορεία σας σ’ αυτή την πόλη έδειξε ότι ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΌΛΗ ΜΑΣ, υιοθετείτε απλά τα οράματα που έχουν οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ακινήτων (πχ κτήμα ΚΑΜΠΑ, Λόφος Λεβίδη,) που στόχο έχουν την μεγιστοποίηση του κέρδους, εις βάρος τόσο της ποιότητας ζωής των κατοίκων όσο και της απαξίωσης της περιουσίας των κατοίκων.
ΖΗΤΑΜΕ: να επανέρθετε στις αρχές του προεκλογικού σας προγράμματος και να υλοποιήσετε αυτό που μας είχατε υποσχεθεί προεκλογικά,
ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ


Ιστοσελίδα μας : http://pallini-perivallon.blogspot.com
E-mail: perivallon2007@gmail.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost Coupons