Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012

Ανάκληση άδειας κατασκευής ιδιωτικής κλινικής στη θέση Παλαιοκίτσι Παιανίας –Κάντζα

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ενάντια στην υποβάθμιση του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
12 ΜΑΪΟΥ 2008
ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΘΗΝΩΝ Ι (ΟΜΙΛΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ) – Ανάκληση άδειας κατασκευής ιδιωτικής κλινικής στη θέση Παλαιοκίτσι Παιανίας –Κάντζα.
Σύμφωνα με την αρ.2299/15.02.2008 απόφαση της Πολεοδομίας Μαρκοπούλου ανακλήθηκε η αρ. 1223/2004 οικοδομική άδεια κατασκευής Γενικής Ιδιωτικής Κλινικής με την επωνυμία ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΘΗΝΩΝ Ι στα όρια του Δήμου Παιανίας και σε απόσταση αναπνοής από την πόλη της Κάντζας.
Η άδεια ανακλήθηκε επειδή διαπιστώθηκε ότι:
Α. Την 30/06/2004 που εκδόθηκε η οικοδομική άδεια 1223/2004 δεν υπήρχε απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για το συγκεκριμένο έργο, ενώ αυτή αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση οικοδομικής αδείας.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ σε σχετική επερώτηση της Βουλευτού του ΠΑΣΟΚ κας Ε. Χριστοφιλοπούλου, η αρμόδια Δ/νση για την έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων έργων και δραστηριοτήτων της Περιφέρειας Αττικής ήδη από τον Ιούλιο του 2005 είχε απορρίψει την προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του συγκεκριμένου έργου.
Β. Την 30/06/2004 που εκδόθηκε η οικοδομική άδεια 1223/2004 δεν είχαν κατατεθεί στην πολεοδομία οι οριστικές μελέτες του έργου, εγκεκριμένες και θεωρημένες από τις τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας.
Γ. Την 30/06/2004 που εκδόθηκε η οικοδομική άδεια 1223/2004 δεν υπήρχε η οριστική έγκριση της ενεργητικής πυροπροστασίας του έργου
Δ. Τα παρακάτω έγγραφα
1. της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας με θέμα «Οριστική έγκριση καταλληλότητας οικοπέδου…» και
2. της Περιφέρειας Αττικής με το οποίο ο Γ.Γ. της Περιφέρειας ενέκρινε παρέκκλιση για την ανέγερση κλινικής …..κλπ.
τα οποία έπρεπε να συνοδεύουν την αίτηση υποβολής της οικοδομικής αδείας (αρ. πρωτ. 2522/24.02.2003), εκδόθηκαν μεταγενέστερα της ημερομηνίας υποβολής της άδειας (το μεν 1ο 16μήνες αργότερα, το δε 2ο ένα μήνα αργότερα)
Ε. Η οικοδομική άδεια εκδόθηκε με διατάξεις που ίσχυαν πριν την εφαρμογή του Π.Δ/τος 6.03.2003 (ΦΕΚ 199Δ), πλην όμως ο φάκελος που υποβλήθηκε στις 24/02/2003 δεν ήταν πλήρης ώστε να μπορεί να θεμελιωθεί το δικαίωμα της έκδοσης οικοδομικής αδείας με τις προϊσχύουσες διατάξεις.
Παρά το ότι η οικοδομική άδεια ήταν, σύμφωνα με τα παραπάνω, «παράνομη» τέσσερα χρόνια μετά και λίγο πριν τη λήξη της και αφού η εν λόγω περιοχή με το παραπάνω Π.Δ. του 2003 χαρακτηρίστηκε Ζώνη Β3 Αττικό Πάρκο (όπου δεν προβλέπεται η κατασκευή νοσοκομείου), ξεκίνησε με πάρα πολλά μηχανήματα τις χωματουργικές εργασίες σε έκταση 100 στρεμμάτων, κόβοντας δεκάδες τεράστια πεύκα (50ετών και άνω) και αυτοφυή βλάστηση και σκεπάζοντας με μπάζα το παρακείμενο ρέμα.
Τίθενται εύλογα ερωτήματα προς ΟΛΟΥΣ τους υπευθύνους :
• Γιατί κύριοι, ενώ γνωρίζατε όλοι σας την «παρανομία», επιτρέψατε επί ένα περίπου μήνα πλήθος σκαπτικών μηχανημάτων να καταστρέφει ένα τόσο αναγκαίο για την περιοχή μας πνεύμονα πρασίνου;
• Γιατί ενώ ενημερωθήκατε από την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ αναλυτικά (και με φωτογραφικό υλικό) από τις 3 έως τις 7/2/2008, μόλις άρχισαν οι χωματουργικές εργασίες, τι ακριβώς συμβαίνει και από τις 4/02/2008 είχαμε ειδοποιηθεί, μετά από καταγγελία μας στην Αστυνομία της Παιανίας, ότι η άδεια ήταν «παράνομη», δεν μεριμνήσατε άμεσα να σταματήσουν οι εργασίες:
Σημειώνεται ότι στις 3/2/2008 ενημερώθηκαν με E-mail όλοι οι Βουλευτές της περιοχής μας, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Παλλήνης, καθώς και προσωπικά ο Δήμαρχος Παλλήνης από μέλος της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ. Στις 6/2/2008 ενημερώθηκε ο ΦΕΣ. Επίσης στις 6/2/2008 ζητήθηκαν εξηγήσεις από το Όμιλο Ιατρικού Κέντρου. Και στις 7/2/2008 ενημερώθηκε στο προσωπικό του E-mail ο Νομάρχης κος Λ. Κουρής. Επίσης και η εφημερίδα της πόλης μας «ΝΕΟΛΟΓΟΣ» δημοσιοποίησε εκτενώς το εν λόγω θέμα.
Μόλις στις 12/2/2008 εστάλη από τον Δήμαρχο Παλλήνης επιστολή προς τον κο Νομάρχη. Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας από τις 5/2/2008 ξεκίνησαν ενέργειες εκ μέρους του Νομάρχη που ζήτησε να ερευνηθούν οι σχετικές καταγγελίες.
• Κε Νομάρχα και κε Δήμαρχε Παλλήνης, αφού η ανάκληση της οικοδομικής αδείας έγινε, σύμφωνα με το 2299/2008 έγγραφο της Πολεοδομίας Μαρκοπούλου, στις 15/02/2008 ΓΙΑΤΙ επιτρέψατε την συνέχιση των χωματουργικών εργασιών και την ολοκληρωτική καταστροφή του πνεύμονα πρασίνου για ακόμη 2 εβδομάδες;
• ΓΙΑΤΙ δεν προβαίνετε σε ενέργειες και κυρώσεις προς την εταιρία, της οποίας η μητρική εταιρία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, προκειμένου να προβεί άμεσα σε αποκατάσταση του χώρου;
• ΓΙΑΤΙ δεν προβαίνετε σε ενέργειες προκειμένου να τιμωρηθούν όλοι αυτοί που με τις πράξεις ή τις παραλήψεις τους συνέβαλαν στο να γίνει αυτό το έγκλημα στο περιβάλλον;
ΖΗΤΑΜΕ να παρέμβει άμεσα η Δικαιοσύνη, ώστε επιτέλους κάποιοι να «πληρώσουν» για το έγκλημα που συντελείται στο περιβάλλον κατά παράβαση όλων των ισχυόντων νόμων και διατάξεων.
ΖΗΤΑΜΕ να μην γίνει το συγκεκριμένο έργο στο χώρο αυτό καθότι :
• Η περιοχή αυτή από το 2003 έχει χαρακτηρισθεί Β3 ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ και δεν επιτρέπεται η χρήση κτιρίων περίθαλψης και κατά συνέπεια δεν είναι δυνατή η χωροθέτηση ιατρικού κέντρου.
• Δεν υπάρχει αποχετευτικό δίκτυο και
• Δεν υπάρχει επαρκές οδικό δίκτυο.
Γιάννης Τιλκιτζής
E-mail: perivallon2007@gmail.com
Ιστοσελίδα μας: http://pallini-perivallon.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost Coupons