Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Έγκλημα διαρκείας σε βάρος των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής συντελείται τα τελευταία 15 χρόνια

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ενάντια στην υποβάθμιση του Περιβάλλοντος

Παλλήνη, 20/8/2007


Έγκλημα διαρκείας σε βάρος των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής συντελείται τα τελευταία 15 χρόνια:
• Συνεχή καταστροφή του περιαστικού πρασίνου (Πεντέλη, Υμηττός & Πάρνηθα)
• Αύξηση των ρυπογόνων ουσιών και αιωρούμενων μικροσωματιδίων από την υπερβολική αύξηση της κυκλοφορίας (Αεροδρόμιο, Αττική Οδός, Λ. Λαυρίου & Λ. Μαραθώνος)
• Επικίνδυνη για την υγεία μας αύξηση της ηχορύπανσης (Αεροδρόμιο, Αττική οδός, αύξηση της διερχόμενης κυκλοφορίας και τις συνεχείς χαμηλές πτήσεις ελικοπτέρων πάνω από την πόλη μας)
• Τσιμεντοποίηση και ασφαλτόστρωση όλων των ελεύθερων και αδόμητων χώρων (Λόφος Έντισον, στρατόπεδο Λάμπρου, κ.α.)
• Καταστροφή του υδροφόρου ορίζοντα (υπόγεια νερά) με την παντελή έλλειψη αποχετευτικού δικτύου στην ευρύτερη περιοχή μας (τριτοκοσμικές καταστάσεις!!!!)
• Επέτρεψαν σ’ αυτούς, που σήμερα θέλουν να κατασκευάσουν το εμπορικό κέντρο, να ξηλώσουν τα αμπέλια και μπαζώνοντας την πιο εύφορη γη των μεσογείων να την χαρακτηρίσουν άγονη περιοχή για να πετύχουν θετική απόφαση στο ΣτΕ.
Οι επιπτώσεις για τους κατοίκους είναι:
  •  Αύξηση των κρουσμάτων άσθματος, αλλεργιών και καρδιαγγειακών νοσημάτων
  • Βλάβες του αναπνευστικού από τα καρκινογόνα αιωρούμενα μικροσωματίδια, κυρίως στα παιδιά μας
  • Αύξηση του δείκτη δυσφορίας λόγω της μείωσης της περιεκτικότητας του οξυγόνου στον αέρα που αναπνέουμε περίπου 17% (με όριο επιφυλακής 16%) όταν οι προδιαγραφές που θέτει η ΕΕ είναι 22% οξυγόνο ανά κυβικό μέτρο αέρα.
Αντί όμως να υπάρξουν ουσιαστικές θεσμικές και πρακτικές παρεμβάσεις, τόσο από την πλευρά του κράτους όσο και από την τοπική αυτοδιοίκηση, για την βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων στην ευρύτερη περιοχή μας, έχει προγραμματιστεί και βρίσκεται στο στάδιο των επιμέρους εγκρίσεων η δημιουργία του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου των Βαλκανίων.
Στο κτήμα ΚΑΜΠΑ, δίπλα στα σπίτια μας και σε απόσταση αναπνοής από τα σχολεία των παιδιών μας, μια έκταση 200 περίπου στρεμμάτων θα καλυφθεί με μπετό, άσφαλτο και γυαλί προκειμένου, «για το συμφέρον των κατοίκων της περιοχής και για την αύξηση της αξίας της ακίνητής μας περιουσίας» να κατασκευασθεί εμπορικό κέντρο με :
  •  Εμπορικά καταστήματα λιανικής πώλησης (βλέπετε είναι αυτό που μας λείπει !!!)
  • Κέντρα διασκέδασης (είναι η κοιτίδα του πολιτισμού μας!!!) και εστιατόρια τα οποία θα λειτουργούν και εκτός ωραρίου καταστημάτων (σχεδόν όλο το 24ωρο)
  • 12 κινηματογραφικές αίθουσες (τόσες μας λείπουν !!)
  • Τεράστιοι χώροι στάθμευσης (32 στρεμ. υπαίθριου ασφαλτοστρωμένου χώρου στάθμευσης 1.200 αυτοκινήτων) με απρόβλεπτες συνέπειες για το μικροκλίμα της περιοχής (θερμικές βόμβες)
  • Ακόμη και το διατηρητέο εργοστάσιο του ΚΑΜΠΑ θα γίνει χώρος διασκέδασης και αναψυχής (χάνεται η ιστορία και η παράδοση του τόπου μας)
Για να κατανοήσουμε το μέγεθος των αρνητικών επιπτώσεων στην περιοχή μας από την δημιουργία του νέου αυτού εμπορικού κέντρου το οποίο σύμφωνα με την μελέτη θα είναι διπλάσιο σε μέγεθος από το “The Mall” ας φέρουμε την εικόνα που δημιουργείται καθημερινά στην περιοχή που βρίσκεται το “The Mall”, το οποίο έχει φέρει σε απόγνωση τους κατοίκους της περιοχής (ηχορύπανση, καυσαέριο, παρκαρισμένα αυτοκίνητα πάνω στα πεζοδρόμια, δικαστήρια κ.α.), των οποίων οι κατοικίες βρίσκονται σε απόσταση 8πλάσια απ’ ότι βρίσκονται τα σπίτια της Κάντζας.
Θετικές επιπτώσεις !!!!!! (το ψάχνουμε ακόμη και αναμένουμε απάντηση από ΟΟΣΑ !!!)

Αρνητικές Επιπτώσεις:
  • Αύξηση κατά 10 έως και 20 φορές της διερχόμενης από την ΚΑΝΤΖΑ κυκλοφορίας (το σχέδιο προβλέπει ως συλλεκτήριους δρόμους την Λεονταρίου & Πλατωνος – Αριστείδου-Τριγωνίων με εισόδους από Εσπερίδων & Αφανών Ηρώων) και πιθανόν καθ’ όλο το 24ωρο.
  • Ραγδαία αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και των άκρως επιβλαβών και καρκινογόνων αιωρούμενων μικροσωματιδίων (αύξηση της διερχόμενης κυκλοφορίας, αύξηση της κυκλοφορίας της Αττικής Οδού, αύξηση των φορτηγών μεταφοράς εμπορευμάτων, κ.α). Σημειώνεται ότι τόσο κατά την διάρκεια της 2ετούς κατασκευής του έργου όσο και κατά την λειτουργία το εμπορικού κέντρου οι επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών μας που πηγαίνουν στο 4ο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο και Λύκειο θα είναι ανυπολόγιστες.
  • Ραγδαία αύξηση της ηχορύπανσης, την οποία σύμφωνα με την μελέτη τους θα την μειώσουν με υψηλά ηχοπετάσματα (4,5μέτρων περίπου) γύρω από τα σχολεία μας, θα κάνουν δηλαδή τα σχολεία μας θερμά κλουβιά !!!
  • Ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας
  • Αυξημένος κίνδυνος δημιουργίας εστιών διακίνησης ναρκωτικών δίπλα στα σχολεία μας
  • Περαιτέρω μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα!!!
  • Υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και απαξίωση των περιουσιών μας.
Σύμφωνα με το άρθρο 24 του Συντάγματος «η χωροταξική αναδιάρθρωση της Χώρας, η διαμόρφωση, η ανάπτυξη, η πολεοδόμηση, και η επέκταση των πόλεων …. υπάγεται στην ρυθμιστική αρμοδιότητα και τον έλεγχο του Κράτους, με σκοπό…..να εξασφαλίζονται οι καλύτεροι δυνατοί όροι διαβίωσης».
Αφού λοιπόν το Ελληνικό Σύνταγμα, στο πλαίσιο της Αειφόρου Ανάπτυξης, μας δίνει την δυνατότητα να υπερασπίσουμε το δικαίωμά μας και το δικαίωμα των παιδιών μας για καλύτερους όρους διαβίωσης ζητάμε τη συνεργασία όλων των φορέων και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής (Κάντζας, Αγ. Νικολάου, Εργατικών Κατοικιών, Παλλήνης, Γλυκών Νερών και Παιανίας) προκειμένου:
  • Να σταματήσουμε την δημιουργία του εν λόγω τερατουργήματος δίπλα στα σπίτια μας και στα σχολεία μας
  • Να αποτρέψουμε την περαιτέρω καταστροφή του περιβάλλοντος
  • Να στηρίξουμε ήπιες μορφές καθαρά αστικής δόμησης με θέσπιση βιοκλιματικών προδιαγραφών για τα νέα κτίρια και την διατήρηση της παράδοσης του τόπου μας
ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ, λίγες μόλις εβδομάδες μετά την καταστροφή της Πάρνηθας, του Υμηττού και της Πεντέλης να μιλάμε για τσιμεντοποίηση του τελευταίου μεγάλου ελεύθερου χώρου της περιοχής μας.
ΖΗΤΑΜΕ εμείς και τα παιδιά μας να ζήσουμε σε ένα ανθρώπινο και «καθαρό» περιβάλλον.
ΖΗΤΑΜΕ τη συμμετοχή σας και την βοήθεια σας στο αγώνα μας αυτό, ο οποίος θα είναι αγώνας διαρκείας και δύσκολος γιατί τα συμφέροντα είναι πολύ μεγάλα, με πολύ χρήμα, και οι πειρασμοί, για τους υπεύθυνους τοπικούς και «υπερτοπικούς» άρχοντες, είναι πολλοί.
Δικαιούμαστε καλύτερες συνθήκες ζωής και πρέπει να παλέψουμε γ’ αυτό.
Τηλ. Επικοινωνίας:
Γ. Τιλκιτζής 6977297172 – 210 6040393 Α. Βλαχοπουλιώτη 6972602934
Λ. Δημητριάδης 6974038935 – 210 6041126 Κ. Τριανταφύλλου 6948073713 - 210 6659283
Λ. Καρκαλέτσου - Κοτρώνη 6972073726 - 210 6655216 Κ. Μπεργελέ 6937366772 – 210 6041654
Π.Τουμπανάκης 6973202762 - 210 6000579

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Bluehost Coupons